19 marca 2024

Jak przechowywać żywność na kempingu?

Do ośrodków kempingowych wyjeżdża się z reguły latem, kiedy szczególną uwagę zwraca się na świeżość potraw. Mieszkając pod namiotem najlepiej mieć własną lodówkę, do której można włożyć produkty spożywcze. W biwakowych warunkach najbardziej przydatne są przenośne lodówki turystyczne, które nie zajmują wiele miejsca. Produkty ochładza się w nich za pomocą żelowych wkładów.

Co pewien czas trzeba je zamrażać, żeby sprzęt spełniał swoje zadanie. Takie lodówki mają różną pojemność, są wykonane z lekkich tworzyw i wyglądają estetycznie. Inaczej wygląda to w przyczepach kempingowych, gdzie zazwyczaj lodówka jest na stałe zabudowanym sprzętem kuchennym. Nie jest duża, ale najbardziej potrzebne produkty można mieć zawsze pod ręką i nie trzeba się martwić o zamrażanie wkładów dla utrzymania odpowiedniej temperatury jak to bywa w lodówkach przenośnych.

Domki są natomiast wyposażone w znacznie większe chłodziarki, w których warto przechowywać większe zapasy ulubionych produktów.

www.azjanews.pl
babskaelka.pl © 2019 | Newsphere by AF themes.